Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Μετά από την Συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβούλιου του Συλλόγου Εμπόρων & Επαγγελματιών Νέων Μουδανιών  την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011 αποφασιστήκαν και δόθηκαν αρμοδιότητες όπως ακλουθούν.


Πρόεδρος:             Δαμάσκος Αναστάσιος

Αντιπρόεδρος :      Κίτσος Χρήστος

Γεν. Γραμματέας : Δελλής Βασίλειος

Ταμίας :                 Μαστοράκη Χριστίνα

Μέλος Δ.Σ :           Στεφανίδης Παναγιώτης

Μέλος Δ.Σ :           Παπαμέτη Όλγα

Μέλος Δ. Σ :          Γεννιτσαργιώτης Λάζαρος





                               Εκ του Συλλόγου


Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Οι οικογένεια του εμπορίου αντιστέκεται


Αγαπητοί συνάδελφοι,
Ήρθε η ώρα να ταυτιστούμε με όλους τους συναδέλφους της χώρας και να διαμαρτυρηθούμε  για τα αδιέξοδα στην αγορά καθώς επίσης και για τις πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με: το «πλαίσιο τιμωρίας» του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που ποινικοποιεί την επιχειρηματική δραστηριότητα, το «άνοιγμα» των κλειστών επαγγελμάτων που απελευθερώνει την εγκατάσταση πολυεθνικών υπερκαταστημάτων και επιτρέπει την ανεξέλεγκτη λειτουργία του υπαίθριου εμπορίου, την αύξηση των λουκέτων των Μ.μ.ε εμπορικών καταστημάτων, την έλλειψη  ρευστότητας και τη συρρίκνωση του εισοδήματος των καταναλωτών και τέλος για την πιστωτική απροθυμία των τραπεζών που έχει «στεγνώσει», στην κυριολεξία, την ελληνική αγορά.
Σε αυτό το πλαίσιο και με την αυξανόμενη πίεση που δέχονται τόσο οι επιχειρήσεις μας όσο και τα νοικοκυριά είμαστε υποχρεωμένοι να κλιμακώσουμε με πιο δυναμικό τρόπο την αντίδρασή μας και να αναδείξουμε σε όλους τους τόνους τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει και το τοπικό εμπόριο στην τρέχουσα συγκυρία.
Δεν μπορούμε να υπομένουμε άλλο την μεθοδευμένη προσπάθεια διάλυσης του κοινωνικού μας ιστού, αλλά και της εμπορικής μας υπεραξίας, που με πολύ κόπο, θυσίες και μόχθο οικοδομήσαμε εμείς και οι οικογένειές μας όλα αυτά τα χρόνια.
Αρνούμαστε την ταμπέλα των τεμπέληδων φοροφυγάδων, που τόσο εύκολα μας έβαλαν και δηλώνουμε, ότι εμείς τουλάχιστον από την πλευρά μας, έχουμε ήδη πληρώσει πολλά και έχουμε βοηθήσει και παλέψει σκληρά, για να αποφύγει η χώρα μας την χρεοκοπία.
Γι’ αυτόν το λόγο, με πλήρη επίγνωση των πράξεων μας και γνωρίζοντας ότι οι κινητοποιήσεις μας δεν βλάπτουν καμία άλλη εργασιακή ή κοινωνική ομάδα παρά μόνο τον εαυτό μας, αποφασίσαμε να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στην απειλή αφανισμού που δέχεται η ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση και να συμπορευθούμε με την απόφαση του ΔΣ της ΕΣΕΕ.
Αγαπητή/έ συνάδελφε,
Σε καλούμε να ενώσεις τη φωνή σου με τις φωνές χιλιάδων συναδέλφων σε ολόκληρη τη χώρα και να πεις:
ΟΧΙ άλλα λουκέτα στα μαγαζιά. ΟΧΙ στο φορολογικό εκβιασμό και την οικονομική βία.
ΟΧΙ σε άλλες αυξήσεις άμεσων και έμμεσων φόρων. ΟΧΙ στην άλωση της ελληνικής αγοράς από τους πολυεθνικούς ομίλους.
ΟΧΙ στην ανεξέλεγκτη λειτουργία εμπορικών υπερχώρων. ΟΧΙ  στην απελευθέρωση του υπαίθριου εμπορίου.
ΟΧΙ στη φοροδιαφυγή του παρεμπορίου. ΟΧΙ στην μετατροπή των εμπορικών δρόμων των πόλεων σε «νεκροταφεία» του μικρομεσαίου ελληνικού εμπορίου.
ΟΧΙ στην πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου και την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.
ΟΧΙ στον στέγνωμα της αγοράς από τις ελληνικές τράπεζες.


«Οι οικογένεια του εμπορίου αντιστέκεται»

                        Εκ του συλλόγου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εμπόρων & Επαγγελματιών Νέων Μουδανιών  σε έκτακτη συνεδρίαση στης 19/2/2011 αποφάσισε κατά πλειοψηφία να συστήσει στον εμπορικό κόσμο  των Μουδανιών τα εξής .



1)Τα καταστήματα  να παραμείνουν ανοιχτά την Τετάρτη 23/2/2011
      2)Να συνδράμει στης τριήμερες κινητοποιήσεις της ΕΣΕΕ για την ανάδειξη των  προβλημάτων του εμπορίου.

 Α) Θα δημοσιοποιήσει  μέσω του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου την αντίδραση των   συναδέλφων μας.

       Β) Θα συμμετέχει στην διαδικτυακή διαμαρτυρία στην όποια θα συμμετέχουν όλοι η  συνάδελφοι  από όλοι την επικράτεια .

       Γ) Θα αποδώσει υπόμνημα σε όλους τούς τοπικούς φορείς ( Δήμαρχο – Περιφερειάρχη - Βουλευτές του νομού , Προϊστάμενο της ΔΟΥ   Νέων Μουδανιών ως αναφορά στο φορολογικό.

 Δ) Συνέντευξη τύπου την Τέταρτη 23 Φεβρουαρίου 2011






                                                         Εκ του Συλλόγου

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Με επιτυχία διεξήχθησαν η αρχαιρεσίες του συλλόγου.
Ευχαριστούμε τους συναδέλφους για την συμμετοχή τους και ιδιαίτερα ευχαριστούμε την Ειρηνοδίκη Νέων Μουδανιών Δέσποινα Πολατσίδου και την εφορευτική επιτροπή για την σημαντική βοήθεια της.

                                            Εκ του συλλόγου

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Τροποποιημένο πρόγραμμα επιχορήγησης 200.000 θέσεων

Σας ενημερώνουμε ότι από Τρίτη, 8-2-2011 η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή εργοδοτών του ιδιωτικού τομέα στο τροποποιημένο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ  για την επιχορήγηση (για διάστημα 12 μηνών)  200.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης, με επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών και παράλληλα τη διατήρηση τουλάχιστον 400.000 θέσεων εργασίας για χρονικό διάστημα 18 μηνών. Η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων θα λήξει αυτόματα μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος αιτήσεων, ύστερα από την κάλυψη των θέσεων. 

Οι αλλαγές που επήλθαν στο πρόγραμμα αφορούν τα εξής σημεία:
  
1. Οι επιχειρήσεις που απασχολούν άνω των 50 ατόμων μπορούν να επιχορηγούνται στο εξής για 30 εργαζόμενους κατ΄ ανώτατο όριο, αντί των 80 εργαζομένων που ίσχυε με το προηγούμενο πρόγραμμα.

2. Στο νέο πρόγραμμα δύνανται να ενταχθούν και οι επιχειρήσεις που απασχολούν έναν εργαζόμενο με πλήρη απασχόληση. Στην κατηγορία αυτή η επιδότηση αντιστοιχεί στο 75% των μηνιαίων εργοδοτικών εισφορών.

3. Σύμφωνα με την κοινοτική νομοθεσία η ενίσχυση που θα λάβει μια επιχείρηση, αθροιζόμενη με οποιαδήποτε άλλη ενίσχυση έχει λάβει ή θα λάβει η επιχείρηση, δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ σε οποιαδήποτε περίοδο τριών οικονομικών ετών.

 Ειδικά για τις επιχειρήσεις που  δραστηριοποιούνται στον τομέα των οδικών μεταφορών το συνολικό ποσό ενισχύσεων δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 100.000 ευρώ σε οποιαδήποτε περίοδο τριών οικονομικών ετών.
Ο προϋπολογισμός του προγράμματος φθάνει τα 992.000.000 ευρώ. Ο εργοδότης υποχρεούται να διατηρήσει πέραν των επιδοτούμενων και αντίστοιχο αριθμό προσωπικού με μη επιδοτούμενους εργαζόμενους. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη στο πρόγραμμα είναι η μη πραγματοποίηση απολύσεων προσωπικού τρεις μήνες πριν την υποβολή αίτησης για ένταξη σε αυτό, όπως και καθ’ όλη τη διάρκειά του. Σε περίπτωση απολύσεων προσωπικού οφείλει να έχει αντικαταστήσει το μισθωτό έως την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.
Το πρόγραμμα δίνει έμφαση στις ειδικές ομάδες εργαζομένων, δηλαδή: άτομα με αναπηρία και εργαζόμενους ηλικίας 50 ετών και άνω. Ο ΟΑΕΔ καλύπτει το ποσό που αντιστοιχεί στις μηνιαίες εργοδοτικές εισφορές του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, για όλους τους κλάδους κύριας και της επικουρικής ασφάλισης.

 Υποβολή αιτήσεων:
 
http://ait.oaed.gr/diatirisi_request.asp?id=23

                                                                    ΕΚ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
                                                             

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Δελτίο Τύπου


Καλούνται τα μέλη του Συλλόγου Εμπόρων & Επαγγελματιών Νέων Μουδανιών  σε γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στο πνευματικό κέντρο Νέων     Μουδανιών   την Τετάρτη 16 Φεβρουάριου  17:00 μμ.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1}Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής για την διεξαγωγή των αρχαιρεσιών
2} Λογοδοσία Διοικητικού Συμβουλίου
3} Εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου
4} Εκλογή Ελεγκτικής Επιτροπής
5} Εκλογή Αντιπροσώπων στην Δευτεροβάθμια Οργάνωση (ΟΕΣΚΑΜΘ)
και Τριτοβάθμια Οργάνωση ( ΕΣΕΕ)
      

Οι εκλογές θα ξεκινήσουν στης 18:00μμ.

  Οι εκλογές θα γίνουν από εφορευτική επιτροπή που θα εκλεγεί από την γενική συνέλευση και θα προεδρεύει Δικαστικός Αντιπρόσωπος.

Για πληροφορίες   μπορείτε να επικοινωνείτε με την γραμματεία του συλλόγου
Στο τηλέφωνο 2373024970 


*Η ψηφοφορία γίνετε με την επίδειξη της αστυνομικής  ταυτότητας

                                                ΕΚ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ