Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ




Αγαπητοί Συνάδελφοι,

ΟΑΕΕ: Σε ισχύ η δυνατότητα επιλογής κατώτερης ασφαλιστικής κατηγορίας
(Αφορά ασφαλισμένους που δεν έχουν ληξιπρόθεσμη οφειλή)


Την ενεργοποίηση της επιλογής κατώτερης ασφαλιστικής κατηγορίας από τους ασφαλισμένους του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών προβλέπει υπουργική απόφαση που υπεγράφη από τον πρ. υπηρεσιακό υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Αντώνη Ρουπακιώτη.

Με την απόφαση (αριθμ. Φ 80000/10255/334 Ημ. 6.6.2012), που δημοσιεύτηκε στηνΕφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 1849 Β/13.6.2012) αποφασίζεται ότι:
1. Δικαίωμα επιλογής στην αμέσως κατώτερη ή στη δεύτερη κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία από την κα­τηγορία στην οποία υπάγονται υποχρεωτικά σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 258/2005, έχουν οι ασφαλισμέ­νοι του Ο.Α.Ε.Ε. που δεν έχουν ληξιπρόθεσμη οφειλή ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση οφειλόμενων εισφορών και είναι ενήμεροι. Επίσης, δικαίωμα επιλογής έχουν και οι ασφαλισμένοι του Ο.Α.Ε.Ε. που είχαν επιλέξει να μεταταχθούν προαιρετικά σε ανώτερη ασφαλιστι­κή κατηγορία και έχουν επανέλθει στην υποχρεωτική κατηγορία σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 258/2005 όπως ισχύουν.
Οι προαιρετικά ασφαλισμένοι του Ο.Α.Ε.Ε. δεν εμπί­πτουν στο πεδίο εφαρμογής της διάταξης της παρ. 5 του άρθρου 32 του ν. 4075/2012.
2. Η κατάταξη σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία ισχύει για όσο χρόνο οι ασφαλισμένοι είναι ενήμεροι τόσο γιατί καταβάλλουν κανονικά τις εισφορές τους όσο και γιατί τηρούν τους όρους της τυχόν ρύθμισης. Σε περίπτωση απώλειας του δικαιώματος κατατάσσονται στην κατηγορία που βρίσκονταν πριν την αίτηση και σε κάθε περίπτωση στην κατηγορία που θα υπάγονταν σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 258/2005 εάν δεν είχαν ασκήσει το δικαίωμα κατάταξης σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία.
Ασφαλισμένοι που έχουν υπαχθεί σε κατώτερη ασφα­λιστική κατηγορία έως 31.12.2014 κατατάσσονται αυτοδί­καια από 01.01.2015 στην κατηγορία που θα υπάγονταν εάν δεν είχαν υποβάλλει αίτηση.
Ασφαλισμένοι που επέλεξαν κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία μπορούν οποτεδήποτε να επανέλθουν στην υποχρεωτική κατηγορία, σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 258/2005 όπως ισχύουν, με αίτησή τους.
3. Το δικαίωμα επιλογής κατάταξης σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία ασκείται με αίτηση του ασφα­λισμένου, άπαξ και ισχύει έως την 31.12.2014. Η κατά­ταξη στην υποχρεωτική ασφαλιστική κατηγορία και η καταβολή των αναλογουσών ασφαλιστικών εισφορών στην επιλεγείσα ασφαλιστική κατηγορία αρχίζει από το επόμενο προς έκδοση δίμηνο μετά την ημερομηνία αίτησης.
Στις περιπτώσεις υποβολής αιτήσεων μετά την ημε­ρομηνία έναρξης ισχύος του νόμου 4075/2012 (11.04.2012) και πριν τη δημοσίευση της παρούσας Υπουργικής Από­φασης, οι ασφαλισμένοι κατατάσσονται στην επιλεγεί­σα ασφαλιστική κατηγορία καταβάλλοντας τις αναλο­γούσες ασφαλιστικές εισφορές από το αμέσως επόμενο προς έκδοση δίμηνο της δημοσίευσης της παρούσας Υπουργικής Απόφασης.
4. Ασφαλισμένοι που έχουν ασκήσει ή θα ασκήσουν το δικαίωμα προκαταβολής εισφορών με την έκπτωση του άρθρου 48 του ν. 3943/2011 (Α΄ 66) δύνανται να ασκήσουν παράλληλα και το δικαίωμα επιλογής κατάταξης σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία.
5. Η αίτηση κατάταξης σε κατώτερη ασφαλιστική κα­τηγορία υποβάλλεται στο αρμόδιο, κατά περίπτωση, Περιφερειακό Τμήμα του Ο.Α.Ε.Ε. το οποίο εκδίδει τη σχετική πράξη κατάταξης.

ΕΚ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟ Ν.ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΣΤΟΝ ΟΔΟ ΤΖΑΒΟΥΡΑ




      Προς
        ΔΗΜΟ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ                                                            ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
                                                                                                                          ΔΗΜΑΡΧΟ:
                                                                                                                          Κο ΔΑΜΙΑΝΟ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗ
                                                                                     
                                                                                        ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ:
                                                        Κο ΠΑΝΤΑΚΑ ΚΟΣΜΑ




Κύριοι,

     Επί της Οδού Τζαβούρα, στο ύψος του ΟΤΕ  υπάρχει εδώ και 18 μήνες ένα εγκαταλελειμμένο περίπτερο.
     Γύρω και μέσα σ’ αυτό έχουν δημιουργηθεί σκουπίδια και από μαρτυρίες συναδέλφων βρέθηκαν σύριγγες κτλ………
     Η εικόνα που παρουσιάζεται είναι απαράδεκτη.

     Στα πλαίσια λοιπόν της βελτίωσης της εικόνας της αγοράς μας, παρακαλούμε για την κατεδάφιση και απομάκρυνση αυτής της εστίας μόλυνσης από το κέντρο της αγοράς μας, αν φυσικά το νομικό καθεστώς το επιτρέπει.


ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ


Με τιμή

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΔΑΜΑΣΚΟΣ


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟ Ν.ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΣΑΡΔΕΛΑΣ




Προς:                                                                                     κοινοποίηση:    
Δήμο Νέας Προποντίδας                                             Δήμαρχο Κο Δαμιανό Ιορδανίδη
Αστυνομικό Τμήμα Ν. Μουδανιών                             Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας
                                                                                     Κο Παντάκα
                                                                                   Δοιηκητή Αστυνομικού Τμήματος



ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΕΜΠΟΡΙΟ


Κύριοι,

     Σας γνωρίζουμε ότι κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου, παρουσιάζεται έντονα το φαινόμενο του παράνομου εμπορίου, με πολλές μορφές. Με την παρούσα επιστολή μας, επικεντρώνουμε σε μια χρονική περίοδο, που είναι οι παραμονές και η Κυριακή της γιορτής της σαρδέλας, όπου παρουσιάζεται το φαινόμενο στο μεγάλο χώρο του υπαίθριου parking του ανοιχτού θεάτρου, καθώς επίσης και στο parking του (SANTRO) ,μέχρι τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου.
     Η εικόνα που παρουσιάζετε από όλους αυτούς τους παράνομους μικροπωλητές, αποτελεί ντροπή για την πόλη μας, προσβάλει το επίπεδο και την αισθητική της πόλης και εγκυμονεί υγειονομικούς κινδύνους, καθότι δεν υπάρχουν οι κατάλληλες εγκαταστάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, για να εξυπηρετήσουν όλο αυτό τον κόσμο και προ πάντων προσβάλει το στεγασμένο νόμιμο εμπόριο της πόλης μας, που τόσα πολλά δεινά υφίσταται στην δύσκολη περίοδο που περνάει η χώρα μας.
     Για τον λόγο αυτό ζητούμε την πλήρη αστυνόμευση των περιοχών αυτών 3-4 ημέρες πριν την μεγάλη γιορτή της σαρδέλας, ούτως ώστε να αποτραπεί η ανάπτυξη της παράνομης αυτής εμπορικής δραστηριότητας, που όχι μόνο λειτουργεί αρνητικά ως προς τα παραπάνω που αναφέραμε αλλά και τα προϊόντα που πωλούνται είναι αμφιβόλου ποιότητας, που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι και επικίνδυνα για την υγεία του κοινού.  




ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΔΑΜΑΣΚΟΣ

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΧΡΕΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η αγωνία, το αδιέξοδο, η  απογοήτευση και η έλλειψη αισθήματος δικαίου, αποτυπώνονται στις θέσεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, για την «οικονομική βία» που ασκείται στους μη έχοντες, με τις σκληρές διαδικασίες είσπραξης, υπό την απειλή κατασχέσεων, δεσμεύσεων, πλειστηριασμών και ποινικών  διώξεων, χωρίς έλεγχο και διακρίσεις.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ν. Μουδανιών, ο οποίος συμφωνεί απόλυτα με τις θέσεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου για την «οικονομική βία» που ασκείται στους μη έχοντες, διαμαρτύρεται εντονότατα για την αναλγησία του Κράτους, το οποίο στρέφεται κατά εκατοντάδων χιλιάδων φορολογουμένων, απειλώντας τους με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους, παραβλέποντας την οικονομική δυσπραγία στην οποία έχουν περιέλθει τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις.

Για μια ακόμη φορά, το κυνήγι εσόδων του Δημοσίου στρέφεται στην «εύκολη λύση» παραβλέποντας ότι ο μικροοφειλέτης που βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να χρωστά στο κράτος, δεν καταβάλλει τις οφειλές του όχι γιατί δεν θέλει, αλλά γιατί δεν μπορεί.

Είναι κατανοητό το σοβαρό πρόβλημα των εσόδων του προϋπολογισμού, αλλά η Πολιτεία θα πρέπει να αντιληφθεί επιτέλους, ότι τέτοιου είδους ανάλγητα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης οφειλών με δημεύσεις περιουσιών και απειλή ποινικών διώξεων οδηγούν τις επιχειρήσεις στο κλείσιμο, τους εργαζόμενους στην ανεργία και την κοινωνία σε εξαθλίωση και αναταραχή.