Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Η χαλάρωση των όρων του Τειρεσία θα είναι το θέμα της συνάντησης του κ. Βενιζέλου με το Προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ Βενιζέλος αναμένεται να ζητήσει από τις τράπεζες να δουν ποιες είναι οι συνήθεις περιπτώσεις κάτω από τις οποίες κάποιοι άνθρωποι αδυνατούν να εκπληρώσουν μια υποχρέωση τους, να καλύψουν μια επιταγή ή να τηρήσουν ενήμερο ένα δάνειό τους, ώστε να χαλαρώσουν αντίστοιχα οι κανόνες για να μην αποκλείονται από περαιτέρω χρηματοδοτήσεις πολλοί άνθρωποι που λόγω ανέχειας ή λόγω οικονομικής κρίσης βρίσκονται σε μια παροδική δυσκολία.


Τονίζεται πως εμπορικοί σύλλογοι και επιμελητηριακοί φορείς επαναλαμβάνουν διαρκώς πως οι αλλαγές στον Τειρεσία μπορούν να ενισχύσουν τη ρευστότητα και να δώσουν διεξόδους σε υγιείς επιχειρήσεις που βρέθηκαν στη δίνη της οικονομικής κρίσης. 

Πηγή
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ε.Ο.Τ. 6ήμερων ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ Το οποίο αφορά και σε επιχειρηματίες – εμπόρους (ασφαλισμένους στον Ο.Α.Ε.Ε.)


Η Ομοσπονδία Ε.Σ. Κεντρικής-Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σας ενημερώνει ότι ο Ελληνικός Οργανισμός  Τουρισμού (ΕΟΤ) θέτει  σε εφαρμογή  το πρόγραμμα «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» Εξαήμερων  Διακοπών 2012 – 2013 ,  (5 διανυκτερεύσεων), το οποίο  απευθύνεται, μεταξύ άλλων, και σε  επιχειρηματίες – εμπόρους (ασφαλισμένους στον Ο.Α.Ε.Ε.)  και το οποίο θα ισχύσει από Αύγουστο 2012 έως 31.5.2013
Οι κάτοχοι των δελτίων  «Τουρισμός για όλους» Εξαήμερων Διακοπών έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν διακοπές σε όλη την Επικράτεια.
Η διάρκεια των διακοπών ορίζεται μέχρι τις πέντε (5) διανυκτερεύσεις, οι οποίες δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν το χρόνο ισχύος του Προγράμματος, δηλαδή την 31η Μαΐου 2013.
  • Τα δελτία  Εξαήμερων διακοπών, θα διατίθενται από τα  Κ.Ε.Π. (Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών) όλης της Επικράτειας, καθημερινά εκτός αργιών, καθ΄ όλη τη διάρκεια του Προγράμματος και μέχρις εξαντλήσεως των 76.200 δελτίων που θα διατεθούν συνολικά για το συγκεκριμένο υποπρόγραμμα.
Επίσης, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) θέτει σε εφαρμογή το Πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» Γ΄ Ηλικίας, το οποίο απευθύνεται, μεταξύ άλλων και σε  συνταξιούχους επιχειρηματίες – εμπόρους άνω των 60 ετών , το οποίο θα ισχύσει από 1.10.2012 έως 31.5.2013. μέχρι εξαντλήσεως των 5.000 δελτίων που θα διατεθούν συνολικά για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν  ξενοδοχεία όλων των λειτουργικών μορφών και τάξεων, τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες και επαύλεις, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις όλων των τάξεων, που διαθέτουν Ειδικό Σήμα Λειτουργίας, έχουν όλα τα δικαιολογητικά σε ισχύ και περιλαμβάνονται στον ηλεκτρονικό κατάλογο καταλυμάτων του προγράμματος
Όλες οι πληροφορίες του Προγράμματος, τα συμμετέχοντα καταλύματα, οι τιμές των καταλυμάτων και κάθε άλλη λεπτομέρεια, θα διατίθενται ηλεκτρονικά από τα Κ.Ε.Π., από τις κατά τόπους Π.Υ.Τ. και γραφεία του ΕΟΤ, από το site του Ε.Ο.Τ. www.gnto.gov.gr ή www.visitgreece.gr και από ειδικό τετραψήφιο αριθμό του ΕΟΤ.

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΣΕΒΕΕ-ΕΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΣΕ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ


«Υπεγράφη η νέα Κλαδική Συλλογική Σύμβαση για το Εμπόριο»

Oλοκληρώθηκαν την 27 Ιουλίου 2012, οι διαδικασίες διαπραγμάτευσης και υπογραφής της νέας Εθνικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης για το εμπόριο. Η συμφωνία αυτή αποτελεί την κατεξοχήν έκφραση κοινωνικής ειρήνης στην αγορά. Αντανακλά τη βούληση των μερών για δέσμευση και εξεύρεση κοινών λύσεων όχι μόνο για τους όρους αμοιβής και εργασίας των 800.000 εργαζομένων στο εμπόριο,  αλλά και για ευρύτερα ζητήματα απασχόλησης, ανταγωνιστικότητας και παραγωγικότητας της αγοράς.
ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ έχουμε πολλές φορές  αποδείξει, ότι μπορούμε να συνεννοηθούμε και να βρούμε χρυσές τομές, προς αμοιβαίο όφελος, χωρίς να έχουμε ανάγκη την κρατική παρέμβαση ή την προσφυγή στην διαιτησία, οποιουδήποτε τύπου και μορφής. Στο εμπόριο, εργοδότες και μισθωτοί είμαστε και οι δυο εργαζόμενοι και μάλιστα υπό τις ίδιες συνθήκες και με το ίδιο ωράριο. Ο ανθρώπινος παράγοντας στη Μικρομεσαία Επιχείρηση είναι ακόμα κεντρικής σημασίας και οι εργαζόμενοι αποτελούν για εμάς ένα πολύτιμο ανθρώπινο κεφάλαιο το οποίο προσπαθούμε να διαφυλάξουμε, μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Οι μικρομεσαίοι εργοδότες του ελληνικού εμπορίου καταφέραμε με ειλικρίνεια να βρούμε οδούς συνεννόησης με τους εργαζόμενους, ανοίγοντας νέους δρόμους στις διαπραγματεύσεις και κρατώντας τις συλλογικές συμβάσεις ζωντανές.  
Τα πλεονεκτήματα από την υπογραφή της κλαδικής σύμβασης, σε σχέση με τους αυτοματισμούς μειώσεων που έχει επιβάλλει το μνημόνιο, είναι σαφή και ακλόνητα. H αναγκαία μετρημένη μείωση του μισθολογικού κόστους στα αξιοπρεπή επίπεδα της 1-1-2009 επιβεβαίωσε τη δίκαιη πρότασή μας για επαναφορά των μισθών στην προ κρίσης εποχή με «πάγωμα» επιδομάτων και ωριμάνσεων για ένα χρόνο, αρχής γενομένης από 1ης Αυγούστου 2012. 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΣΕΕ ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΡΚΙΔΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Κο ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ


«Η ΕΣΕΕ επανειλημμένα έχει εκφράσει την άποψη ότι το νέο φορολογικό σύστημα θα πρέπει να διέπεται από συγκεκριμένες αρχές, ώστε να ανταποκρίνεται στο αίτημα επιχειρήσεων και φορολογουμένων για ένα δίκαιο, απλό, κατανοητό, έντιμο και  με αναπτυξιακά χαρακτηριστικά σύστημα φορολόγησης. Με βάση τη διαφάνεια, την ισότητα, την ισονομία, την ισορροπία, την ουδετερότητα, την βεβαιότητα, την σταθερότητα, την αναλογικότητα, τη λειτουργικότητα και τη νομιμότητα θα πρέπει να συμβάλει προς την κατεύθυνση δημιουργίας φορολογικής συνείδησης στους πολίτες και την εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και φορολογουμένων, με τρόπο που θα "κλείνει" κάθε παράθυρο φοροδιαφυγής.
Η αντιμετώπιση των οικονομικών δυσκολιών είναι εθνικό θέμα, αλλά δεν αντιμετωπίζεται με αναδρομική και έκτακτη φορολόγηση, ούτε με συνεχή χαράτσια που οδηγούν την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα σε αναγκαστική στάση πληρωμών. Η αγορά έχει ανάγκη από ένα νέο φορολογικό, άμεσα εφαρμόσιμο, χωρίς το υπερβολικό διαχειριστικό κόστος και τα παράδοξα του ΚΒΣ, με ορίζοντα δεκαετίας και στοχευμένες αναπτυξιακές κατευθύνσεις που θα ενδυναμώσουν την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων.
Οι φορολογικές διακρίσεις με εισοδηματικά, κοινωνικά και δημογραφικά κριτήρια δεν μπορεί να είναι ο κανόνας αλλά η εξαίρεση, ούτε συμφωνούμε με την καθιέρωση φοροαπαλλαγών και εκπτώσεων φόρου τριών ταχυτήτων, αφού παραβιάζει τουλάχιστον τις μισές από τις δέκα αρχές του φορολογικού σχεδιασμού.
Η μείωση των φορολογικών συντελεστών εισοδήματος, η σταδιακή μείωση του ΦΠΑ και η καθιέρωση του flat tax 15% για τις επιχειρήσεις, αποτελούν δεσμεύσεις της Κυβέρνησης και θα πρέπει να αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του νέου φορολογικού νόμου. Η ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων και στοιχείων, οι ηλεκτρονικοί έλεγχοι και  διασταυρώσεις αλλά και η ηλεκτρονική καταβολή ΦΠΑ είναι πάγια αιτήματα του εμπορίου, αφού καταργούν τις όποιες αχρείαστες "χειραψίες" και περιορίζουν την φοροδιαφυγή.
Το ζητούμενο της φορολογικής μεταρρύθμισης είναι η ξεκάθαρη αποτύπωση στις φορολογικές δηλώσεις όλων των εσόδων και εξόδων, ενώ θα πρέπει να επιβάλλεται φόρος στη διαφορά πραγματικού εισοδήματος και δαπανών, ώστε να σταματήσει επιτέλους η άδικη φορολόγηση επί ανύπαρκτων τεκμαρτών εισοδημάτων. Με την αναγνώριση όλων των δαπανών και την έκπτωσή τους από το εισόδημα, αντί ποσοστού από το φόρο, θα λειτουργήσει σωστά το μέτρο συλλογής αποδείξεων με ή χωρίς τη χρήση φοροκάρτας  και κάθε άλλης  μορφής πλαστικού χρήματος.
Η ΕΣΕΕ επίσης προτείνει τον ορισμό και τη νομοθέτηση της ΜΜΕ ατομικής και προσωπικής υπερχρεωμένης επιχείρησης με συγκεκριμένα κριτήρια τζίρου, οφειλών και δανεισμού κατά την διάρκεια της τριετίας της κρίσης, με σκοπό να βοηθηθούν και να συνεχίσουν να λειτουργούν. Προτεραιότητα του υπουργείου Οικονομικών πρέπει να είναι η εκλογίκευση των ποινικών διώξεων και κυρίως η αναστολή της αυτόφωρης διαδικασίας στους χιλιάδες μικρομεσαίους με βεβαιωμένες οφειλές που αδυνατούν να τις καταβάλουν λόγω ανέχειας.
Τέλος, για κάθε μέτρο ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών θα πρέπει να θεσπιστεί το αντίμετρο συμβολικής έκπτωσης φόρου στις εμπρόθεσμες και εφάπαξ καταβολές  φόρου ως κίνητρο αναγνώρισης της συνεπούς φορολογικής συμπεριφοράς.
Οι προτάσεις της ΕΣΕΕ στοχεύουν στην πλήρη αναμόρφωση του φορολογικού  συστήματος και στη μετά ΚΒΣ εποχή, ενώ είναι βασισμένες στη λογική μιας συνολικής και ενιαίας φορολογικής αναδόμησης και όχι αποσπασματικών ρυθμίσεων».
Οι δέκα προτάσεις της ΕΣΕΕ για άμεσες ενέργειες στη φορολογική μεταρρύθμιση

1.      Νομοθέτηση του ορισμού της υπερχρεωμένης μικρομεσαίας επιχείρησης και διακανονισμός όλων των εκκρεμών φορολογικών, τελωνειακών και κοινωνικοασφαλιστικών της οφειλών.
2.      Η ρύθμιση των οφειλομένων σε πολλές δόσεις ανεξαρτήτως ποσού και νομικής μορφής εταιρείας και περίοδος "παγώματος" έξι μηνών, μέχρι τέλος του χρόνου και όχι χαρίσματος, όλων των ληξιπρόθεσμων  φορολογικών υποχρεώσεων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και Μμε επιχειρήσεων για να συνέλθει η αγορά και να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της.
3.      Ο εξορθολογισμός των κυρώσεων (πρόσθετων φόρων και προσαυξήσεων) και η  ισχύς αυτών και επί των εκκρεμών υποθέσεων στα Διοικητικά Δικαστήρια, η άμεση τροποποίηση των διατάξεων για την αναστολή εκτέλεσης πράξεων της Διοίκησης και η αναθεώρηση των διατάξεων που προβλέπουν αυτόφωρη διαδικασία και ποινές φυλάκισης για μικρομεσαίους μικροοφειλέτες του Δημοσίου.
4.      Η δραστική μείωση των παραβόλων και της προβεβαίωσης του φόρου για την προσφυγή στα Διοικητικά Δικαστήρια και η καθιέρωση ανεξάρτητου μηχανισμού για εξωδικαστική επίλυση φορολογικών διαφορών με διαιτητικά χαρακτηριστικά, ώστε να αποφεύγεται η χρονοβόρα και γραφειοκρατική σημερινή κατάσταση.
5. Η άμεση εφαρμογή του ηλεκτρονικού πόθεν έσχες, με καταγραφή κινητής και ακίνητης περιουσίας (το προβλέπει ο ν.3842/2010), η ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων και καταβολή ΦΠΑ.
6.  Η μείωση των συντελεστών Φ.Π.Α., με άμεση εφαρμογή ενιαίου συντελεστή 19% και ταυτόχρονη διατήρηση ενός χαμηλού συντελεστή Φ.Π.Α. 9% για τα είδη πρώτης ανάγκης και όλα τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τον τουρισμό, συμπεριλαμβανομένης και της εστίασης  και των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.
7. Αναφορικά με τον τρόπο φορολογίας εισοδήματος των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, ανεξαρτήτως νομικής μορφής, είτε ως προσωπική εταιρεία (Ο.Ε., Ε.Ε. κλπ), είτε ως κεφαλαιουχική (Α.Ε., Ε.Π.Ε., κλπ), προτείνουμε φόρο με συντελεστή 15% επί των κερδών. Για τα διανεμόμενα στους εταίρους ή μετόχους κέρδη να υπάρχει φορολογία μερισμάτων με συντελεστή 15% και εξάντληση της φορολογικής υποχρέωσης
8. Άμεση ρύθμιση για φορολογία της ακίνητης περιουσίας, με το Φ.Α.Π., με αφορολόγητο όριο στα 400.000,00 € ανά φυσικό πρόσωπο, με απαλλαγή φόρου για όσα ακίνητα είναι ανεκμετάλλευτα και για όσο χρονικό διάστημα, αυτά δεν αποφέρουν έσοδα. Παράλληλα προτείνουμε την ενοποίηση των πολλών και διαφόρων φόρων επί της ακίνητης περιουσίας φυσικών και νομικών προσώπων και κατάργηση του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε στα ιδιοχρησιμοποιούμενα επαγγελματικά ακίνητα.
9.      Ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας με τη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Περιοχών (ΕΟΠ) σε παραμεθόριες περιοχές της χώρας και στα λιμάνια. Στις περιοχές αυτές θα υπάρχει ένα ειδικό φορολογικό καθεστώς και transit υπηρεσίες οι οποίες θα ενισχύσουν το διαμετακομιστικό εμπόριο.
10. Το ελληνικό εμπόριο είναι διατεθειμένο να συμμετάσχει σε κάθε σοβαρή προσπάθεια αναθεώρησης του φορολογικού συστήματος με την καθιέρωση επιβολής φόρου στη διαφορά εισοδήματος-δαπανών, ώστε να λειτουργήσει επιτέλους η έκδοση αποδείξεων. 

ΕΡΕΥΝΑ ΠΕΔΙΟΥ ΣΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟ ΔΕΙΓΜΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«Η ΕΣΕΕ δείχνει τον ορισμό της υπερχρεωμένης επιχείρησης»

Η ΕΣΕΕ πραγματοποιεί με το ΙΝΕΜΥ σε εξαμηνιαία βάση έρευνα πεδίου σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 3.000 εμπορικών επιχειρήσεων χονδρικού και λιανικού εμπορίου στο σύνολο της χώρας. Η επανάληψη της έρευνας στοχεύει στη δημιουργία χρονοσειράς αναφορικά με βασικές μεταβλητές (πχ. κύκλος εργασιών, κέρδη, ασφαλιστικές υποχρεώσεις κα.), ώστε να αποτυπωθεί ακριβέστερα η πραγματική εικόνα του εμπορίου. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα συμβάλλουν στη δημιουργία μιας διευρυνόμενης βάσης ποσοτικών και ποιοτικών στοιχείων μέσω ερευνών πεδίου σε αντιπροσωπευτικό δείγμα ΠΜΕ  - ΜΜΕ.

Η έρευνα αυτή εκτός της από την σε συστηματική βάση παρακολούθηση των τάσεων δεδομένων χρονοσειράς που αφορούν στις εμπορικές επιχειρήσεις και στην εξαγωγή συμπερασμάτων που αφορούν στον κλάδο μας δίνει την ευκαιρία του ορισμού της υπερχρεωμένης επιχείρησης. Ορισμός υπερχρεωμένης επιχείρησης μπορεί να γίνει με τρία απλά κριτήρια: Τη μείωση του τζίρου, τον τραπεζικό δανεισμό και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Περαιτέρω, είναι επιτακτική η ανάγκη θέσπισης νόμου - ρύθμισης για την υπερχρεωμένη επιχείρηση, αντίστοιχου με εκείνου των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, στον οποίο θα μπορούν να ενταχθούν οι εμπορικές επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής, με πρωταρχικό στόχο την αποφυγή της οικονομικής βίας και των ποινικών διώξεων. Στη ρύθμιση αυτή πρέπει να μπορεί να μετέχει κάθε επιχείρηση, συμπεριλαμβανομένων των ατομικών επιχειρήσεων και όσων έχουν οφειλές προς το ΤΕΜΠΜΕ.

ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

1.      Μέσος όρος κύκλου εργασιών
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, ο κύκλος εργασιών των εμπορικών επιχειρήσεων από το 2009 βρίσκεται σε συνεχή πτώση, ενώ οι έμποροι εκτιμούν ότι η μείωση το 2012 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος θα φτάσει ακόμα και το 53,4%.
ΕΤΟΣ
Μ.Ο. ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
2009
425,329,38 
2010
392.914,05 €
2011
309.887,45 €
2012 (εκτίμηση)
144.507,86 €

Οι διαφοροποιήσεις στον κύκλο εργασιών σε σχέση με το μέγεθος της επιχείρησης είναι μεγάλες, με τον τζίρο να ξεκινάει για τις πολύ μικρές από τα 75.847,53 ευρώ το 2011 και να φτάνει για τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις στα 3.522,939,30 ευρώ.  Επιπλέον, το χονδρικό εμπόριο, σύμφωνα πάντα με την έρευνα παρουσιάζει τη μεγαλύτερη μείωση στον τζίρο (75,0%) σε σύγκριση με το λιανικό εμπόριο (44,2%), για την περίοδο 2009 – 2012.
2.      Μέσος όρος κερδοφορίας
Τα χαμηλά ποσοστά κέρδους, τα οποία από το 2009 έφταναν μέσο όρο στο εμπόριο, τα 49.212,51 ευρώ, δέχονται με τη σειρά τους πιέσεις κάθε χρόνο ενώ η μείωση που προβλέπεται στο 2012 αγγίζει το 55%. 

ΕΤΟΣ
Μ.Ο ΚΕΡΔΟΥΣ
2009
 49.212,51 €
2010
36.521,40 €
2011
25.198,60 €
2012 (εκτίμηση)
  22.729,96 €
Σε όλα τα έτη, το χονδρικό εμπόριο παρουσιάζει υψηλότερα κέρδη, σχεδόν διπλάσια από το λιανικό εμπόριο, με το δεύτερο να έχει παρουσιάσει, σε αντίθεση με τον κύκλο εργασιών, υψηλότερα ποσοστά μείωσης των κερδών του σε σύγκριση με το χονδρικό εμπόριο.


          Χονδρικό εμπόριο
Λιανικό εμπόριο
Ποσοστά μείωσης Κύκλου εργασιών 2009 - 2012
-75%
-44,2%
Ποσοστό μείωσης Κέρδους 2009 - 2012
 -54,3%
-72,9%
3.      Μέσος όρος απασχόλησης
Η απασχόληση στο εμπόριο, όπως τα άλλη μεγέθη, μειώνεται αλλά με βραδύτερο ρυθμό. Ο μέσος όρος απασχολουμένων στο εμπόριο ανά επιχείρηση το 2009 ήταν 3,67 ενώ η εκτίμηση για το 2012 είναι 2,58. Το χονδρικό εμπόριο παρουσιάζει μεγαλύτερη συγκέντρωση απασχόλησης, σχεδόν διπλάσια από το λιανικό εμπόριο, ενώ ο μέσος όρος απασχόλησης ανά μέγεθος επιχείρησης, για τις μικρές επιχειρήσεις παραμένει χαμηλός, επιβεβαιώνοντας το μικρό μέγεθος των εμπορικών επιχειρήσεων.

Μικρές – Οικογενειακές επιχειρήσεις
Μικρομεσαίες επιχειρήσεις (2-9 εργαζόμενοι)
Μεσαίες επιχειρήσεις
(10-19 εργαζόμενοι)
Μεγάλες επιχειρήσεις
(20 + εργαζόμενοι)
Μέσος όρος
απασχολούμενων
στο εμπόριο ανά επιχείρηση (συμπεριλαμβανομένης της αυτοαπασχόλησης) 2011
1,03 απασχολούμενοι
3,21 απασχολούμενοι
12,67 απασχολούμενοι
39,96 απασχολούμενοι

4. Δανειοδότηση
Και σε αυτήν την έρευνα επιβεβαιώνεται η αδυναμία των εμπορικών επιχειρήσεων να χρηματοδοτηθούν, αφού μόλις το 27% του δείγματος έχει λάβει τραπεζικό δάνειο. Το ποσοστό αυτό διπλασιάζεται μόνο στις μεγάλες επιχειρήσεις (20 + εργαζόμενοι). Από τις επιχειρήσεις που έχουν λάβει κάποιο δάνειο από τράπεζες, ο μέσος όρος ύψος δανείου για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις (από 0 έως 1 εργαζόμενο) είναι 88.756,00 ευρώ, για τις μικρές (2 έως 9 εργαζόμενοι) 107.471,00 ευρώ, για τις μικρομεσαίες (10 – 19 εργαζόμενοι) 557.058,00 ευρώ, ενώ για τις μεγάλες επιχειρήσεις (20 εργαζόμενοι και άνω) 2.378.571,43 ευρώ.  Για το σύνολο του εμπορίου ο μέσος όρος ύψους δανείου επιχείρησης ανέρχεται στα 145.495,29 ευρώ.

                                        
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

Ø      Το σχεδιασθέν μέγεθος του δείγματος των ατόμων που εκπροσώπησαν τις εμπορικές επιχειρήσεις ανέρχεται στον αριθμό των 3000 ατόμων και το πραγματοποιηθέν μέγεθος σε 2.375 άτομα.
Ø      Η έρευνα πεδίου πραγματοποιήθηκε στο χρονικό διάστημα 14 Μαρτίου έως 25 Ιουνίου 2012
Ø      Ακολούθησε η μέθοδος της πολυσταδιακής στρωματοποιημένης δειγματοληψίας. Στρώματα της έρευνας αποτέλεσαν: Οι διοικητικές περιφέρειες της χώρας με τις νήσους Αιγαίου και Ιονίου.
Ø      Το μέγεθος της επιχείρησης όπως αυτό ορίζεται από τον αριθμό των  ατόμων που απασχολεί η επιχείρηση  
Ø      Ο κλάδος της οικονομικής δραστηριότητας στον οποίο δραστηριοποιείται η επιχείρηση.  Ειδικότερα χρησιμοποιήθηκαν οι κωδικοί 47 και 46 όπως αυτοί ορίζονται από την Στατιστική Ταξινόμηση των Κλάδων Οικονομικής Δραστηριότητας (ΣΤΑΚΟΔ) της ΕΣΥΕ.
Ø      Με αυτή τη δειγματοληπτική μέθοδο εξασφαλίστηκε η τυχαιότητα και αντιπροσωπευτικότητα του δείγματος ως προς τα βασικά χαρακτηριστικά των επιχειρήσεων χονδρικού και λιανικού εμπορίου.
Ø      Το μέγιστο στατιστικό σφάλμα για τα αποτελέσματα της έρευνας είναι 2.05%.

 

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πράξης «Ενίσχυση επιστημονικής και επιχειρησιακής ικανότητας και τεκμηρίωσης της ΕΣΕΕ» (η  πράξη είναι ενταγμένη (κωδ. ΟΠΣ: 296250) στο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», Θεματικός Άξονας Προτεραιότητας 2, Άξονες Προτεραιότητας 4, 5, 6 και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση).



                                          




 Επισυνάπτεται η σχετική έρευνα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Άμεσες δράσεις για το εμπόριο και συγκεκριμένες προτάσεις για την επαναλειτουργία της αγοράς κατάθεσε η ΕΣΕΕ στο Υπουργείο Ανάπτυξης».

Το προεδρείο της ΕΣΕΕ συναντήθηκε την 18/7/2012 με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη για μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για όλα τα ζητήματα Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας. Είχε προηγηθεί χθες συνάντηση με τον Υφυπουργό Εμπορίου κ. Θανάση Σκορδά με επίκεντρο περισσότερο τα φλέγοντα θέματα της αγοράς.  Στο πλαίσιο των συναντήσεων, η ΕΣΕΕ παρέδωσε πλήρες υπόμνημα θέσεων και προτάσεων για την Ανάπτυξη και το Εμπόριο καθώς επίσης και ολοκληρωμένη Έρευνα Πεδίου για τις Μικρομεσαίες Εμπορικές Επιχειρήσεις.
 Πιο συγκεκριμένα,  η συζήτηση επικεντρώθηκε στις παρακάτω προτάσεις:
1.      Πάταξη του παρεμπορίου σε κάθε μορφή και στάδιο – από τις πύλες εισόδου έως και την διακίνηση – και εφαρμογή των νόμων περί υπαίθριου εμπορίου καθώς και ενίσχυση της λειτουργίας των ελεγκτικών μηχανισμών.
2.      Ορισμός υπερχρεωμένης επιχείρησης με 3 απλά κριτήρια: Τη μείωση του τζίρου, τον τραπεζικό δανεισμό και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Περαιτέρω, είναι επιτακτική η ανάγκη θέσπισης νόμου - ρύθμισης για την υπερχρεωμένη επιχείρηση, αντίστοιχου με εκείνου των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, στον οποίο θα μπορούν να ενταχθούν οι εμπορικές επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής, με πρωταρχικό στόχο την αποφυγή της οικονομικής βίας και των ποινικών διώξεων.  Στην ρύθμιση αυτή πρέπει να μπορεί να μετέχει κάθε επιχείρηση, συμπεριλαμβανομένων των ατομικών επιχειρήσεων και όσων έχουν οφειλές προς το ΤΕΜΠΜΕ.
3.      Κοινή δράση Υπουργείου Ανάπτυξης και ΕΣΕΕ στην δημιουργία και αναπαραγωγή κοινωνικού μηνύματος με θέμα την προβολή των ελληνικών προϊόντων και των τοπικών αγορών στις παραμεθόριες περιοχές, αναδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό και το πρόβλημα της «αιμορραγίας» του διασυνοριακού εμπορίου.
4.      Αίτημα για βελτίωση της λειτουργίας των λαϊκών αγορών και τρόπων αποφυγής δημιουργίας «παραλαϊκών».  Στην υλοποίηση του συγκεκριμένου αιτήματος να μετέχουν ενεργά σε τοπικό επίπεδο οι Εμπορικοί Σύλλογοι.
5.      Μετατροπή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς το ΤΕΜΠΜΕ/ΕΤΕΑΝ σε μακροχρόνιες δανειακές συμβάσεις (10ετούς διάρκειας το λιγότερο).
6.      Ανάδειξη και προώθηση του ηλεκτρονικού εμπορίου στις εμπορικές επιχειρήσεις.  Το ηλεκτρονικό εμπόριο με τον εξωστρεφή χαρακτήρα που έχει, μπορεί να βοηθήσει στην μετατροπή των μικροεισαγωγικών Μμε Επιχειρήσεων σε μικροεξαγωγικές.  Σχεδιασμός και εισαγωγή του σήματος αναγνωρισιμότητας των ελληνικών προϊόντων.
7.      Ενεργοποίηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Αντιμετώπιση της χαμηλής απορροφητικότητας μόνο 730 εκατ. από τα 9 δις της τριετίας και σύνδεση των προγραμμάτων με τις εμπορικές επιχειρήσεις.
8.      Δημιουργία πρότυπων υπαίθριων εμπορικών κέντρων στα παραδοσιακά κέντρα των πόλεων (open malls).
9.      Συνεργασία των Υπουργείων Ανάπτυξης και Οικονομικών για την αναχαίτιση της πρακτικής των ενδοομιλικών συναλλαγών, οι οποίες διαμορφώνουν υψηλές τιμές στα είδη που αφορούν στο καλάθι της νοικοκυράς.
10. Με την ευκαιρία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, κρίνεται απαραίτητη η διασφάλιση παροχής ρευστότητας στην πραγματική οικονομία.
11. Επίσπευση διαδικασιών συμψηφισμού των οφειλών.
12. Ολοκλήρωση των διαδικασιών και υπηρεσιών του ΓΕΜΗ.
13. Απλοποίηση των διαδικασιών συμμετοχής της μικρομεσαίας εμπορικής επιχείρησης στις προμήθειες των δημόσιων οργανισμών.
14. Δημιουργία ειδικών οικονομικών περιοχών όπου οι επιχειρήσεις, διατηρώντας την υφιστάμενη έδρα των εγκαταστάσεών της εντός της τοπικής αγοράς, θα έχει τα ίδια προνόμια με αυτά που επιφυλάσσονται για τις ειδικές οικονομικές ζώνες.
15. Συμφωνία μεταξύ Υπουργείου Ανάπτυξης και ΕΣΕΕ πως για οποιοδήποτε θέμα βελτίωσης του πλαισίου της αγοράς, σε έναν κατεξοχήν ανταγωνιστικό κλάδο όπως του εμπορίου, θα υπάρχει ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας και ειλικρινής διάλογος χωρίς μονομερείς αποφάσεις και αιφνιδιασμούς.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης μετά το πέρας της συνάντησης με τον υπουργό Ανάπτυξης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Υπάρχουν μέτρα που κοστίζουν ακριβά και ενέργειες που δεν στοιχίζουν  τίποτα, όμως σημαίνουν πολλά για τους υπερχρεωμένους μικρομεσαίους του εμπορίου. Τα 15 σημεία που συζητήθηκαν σήμερα με τον Υπουργό Ανάπτυξης έχουν μεγάλη σημασία για το ελληνικό εμπόριο και την αγορά και αν εφαρμοστούν  άμεσα θα αποφύγουμε άλλη μια τριετία χαμένης ανάπτυξης».».

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ




ΘΕΜΑ: ΘΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ 2012

Ο Σύλλογος Εμπόρων και Επαγγελματιών Ν. Μουδανιών, σας ανακοινώνει ότι σύμφωνα με το άρθρο 15 του ν. 802/1978, οι θερινές εκπτώσεις έτους 2012 θα αρχίσουν τη Δευτέρα, 16 Ιουλίου και θα λήξουν την Παρασκευή, 31 Αυγούστου.
Το εμπόριο έχει ξεχωριστές προσδοκίες από αυτές τις τακτικές εκπτώσεις, καθώς αποτελούν μία ανάσα μέσα στην βαθύτατη κρίση.  Καλούμε τους Έλληνες καταναλωτές να εμπιστευθούν και πάλι τις οργανωμένες εμπορικές επιχειρήσεις και όχι το παραεμπόριο και τους διαβεβαιώνουμε ότι, μέσα στην δύσκολη οικονομική συγκυρία, θα εξαντλήσουμε όλα τα διαθέσιμα περιθώρια για την κατά το δυνατόν καλύτερη τιμολόγηση των προϊόντων που προσφέρουμε.


Εκ του Συλλόγου

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

ΘΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ 2012


                                                                                 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: ΘΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ 2012

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Σύμφωνα με το άρθρο 15 του ν. 802/1978, οι θερινές εκπτώσεις έτους 2012 θα αρχίσουν τη Δευτέρα, 16 Ιουλίου και θα λήξουν την Παρασκευή, 31 Αυγούστου.
Σε ότι αφορά την διενέργεια των εκπτώσεων, οι συνάδελφοι πρέπει να προσέξουν τα εξής:
  1. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική στα εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά (τα προϊόντα) εκτίθενται.
  2. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης δεν είναι υποχρεωτική και ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι.  Σε περίπτωση που η επιχείρηση αναγράψει ποσοστό πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «50% έκπτωση»).
  3. Η διενέργεια εκπτώσεων είναι στην διακριτική ευχέρεια της κάθε επιχείρησης.
  4. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη.  Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά. 
Κατά τη διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους συναδέλφους, γιατί οι κυρώσεις είναι βαρύτατες και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται λόγω λάθους.  Ειδικότερα:
Όσοι παραβαίνουν τις διατάξεις του νόμου διώκονται ποινικά και τιμωρούνται με φυλάκιση, ενώ, επιπλέον, τους επιβάλλεται πρόστιμο μέχρι ποσού ίσου με το 0,5% του ετησίου κύκλου εργασιών που πραγματοποιούν, το οποίο, σε περίπτωση υποτροπής, μπορεί να αυξάνεται μέχρι το 3% του ετησίου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.
Αν οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο χιλίων (1.000) μέχρι εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης. 
Το εμπόριο έχει ξεχωριστές προσδοκίες από αυτές τις τακτικές εκπτώσεις, καθώς αποτελούν μία ανάσα μέσα στην βαθύτατη κρίση.  Καλούμε τους Έλληνες καταναλωτές να εμπιστευθούν και πάλι τις οργανωμένες εμπορικές επιχειρήσεις και όχι το παρεμπόριο και τους διαβεβαιώνουμε ότι, μέσα στην δύσκολη οικονομική συγκυρία, θα εξαντλήσουμε όλα τα διαθέσιμα περιθώρια για την κατά το δυνατόν καλύτερη τιμολόγηση των προϊόντων που προσφέρουμε.


Εκ του Συλλόγου