Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Δηλώσεις Προέδρου ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη


 Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2012 – 2014 
 
Στην ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της ΟΚΕ, όπου παρουσιάστηκε από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής  2012 – 2014, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και του διαλόγου με τους  Κοινωνικούς Εταίρους, παρευρέθη ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης, ο οποίος μετά το πέρας της συνεδρίασης της Ολομέλειας προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:
«Η δημοσιονομική προσαρμογή ως διαδικασία είναι δύσκολη, αντιδημοφιλής και συχνά αντιαναπτυξιακή. Το ερώτημα είναι πόσες επικαιροποιήσεις του Μνημονίου μπορεί να αντέξει η ελληνική κοινωνία και η Μμε επιχειρηματικότητα;
Ποιος μικρομεσαίος επιχειρηματίας μπορεί να κάνει σήμερα κάποιο σχεδιασμό, έστω και μεσοπρόθεσμο; Κινούμαστε αποκλειστικά με την μέριμνα του παρόντος και ακόμη περισσότερο αδυνατούμε να εμπνεύσουμε στους εαυτούς μας και στους καταναλωτές, σκέψεις αισιοδοξίας.
Ως έμποροι έχουμε το αντιφατικό προνόμιο λόγω θέσης να είμαστε οι πρώτοι δέκτες της οικονομικής δυσπραγίας, της ανύπαρκτης ρευστότητας, των υπερβολικών  χρεών και της χαμηλής κατανάλωσης.
Η σωτηρία του κράτους θα «χρηματοδοτηθεί» από την πραγματική οικονομία και για αυτό από τους βασικούς στόχους του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού πλαισίου πρέπει να είναι η τόνωση της ανάπτυξης και  η στήριξη της Μμε επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Η ΕΣΕΕ ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Εμπορίου και ως Κοινωνικός Εταίρος έχει την υποχρέωση συμμετοχής και παρέμβασης στην συλλογική διαδικασία διαβούλευσης, ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει  έναν πολυετή προϋπολογισμό, ο οποίος  όμως   προϋποθέτει ένα δίκαιο και σταθερό φορολογικό  περιβάλλον».