Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Δηλώσεις του Πρόεδρου της ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ κ. Βασίλη Κορκίδη για το «Ζάππειο ΙΙ»

«Οι εξαγγελίες του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αντώνη Σαμαρά πράγματι επιχειρούν να αναδείξουν μία εναλλακτική πρόταση επανεκκίνησης της οικονομίας, η οποία μοιάζει να λαμβάνει υπόψη της τις πραγματικές παραμέτρους της αγοράς, «κοστολογεί» ρεαλιστικές λύσεις, σύμφωνα με τα νέα δυσμενή δεδομένα και καταδεικνύει ότι υπάρχουν ακόμα βήματα που οδηγούν στην υπέρβαση της ύφεσης.
Το κεντρικό πλαίσιο της παρουσίασης στο «Ζάππειο ΙΙ» εντοπίζει παραλείψεις και αδικίες, προσεγγίζει τα προβλήματα της καθημερινότητας, επικαιροποιεί θέσεις και περιλαμβάνει μέτρα ανακούφισης για τους «πληγωμένους» του μνημονίου, προτείνει εφικτές λύσεις, ενώ προσπαθεί να περάσει «μηνύματα ελπίδας» στην κοινωνία. Οι βασικοί άξονες του Προγράμματος που αφορούν τη φορολογική αντιμετώπιση και στήριξη των Μμε επιχειρήσεων αλλά και γενικότερα την αναθέρμανση της αγοράς, είναι γεγονός ότι περιλαμβάνονται στις πάγιες θέσεις και προτάσεις όλων των φορέων του ελληνικού εμπορίου.
Ο επιχειρηματικός κόσμος αντιλαμβάνεται την έκτακτη κατάσταση και πιστεύει ότι μια ολοκληρωμένη και στοχευμένη πρόταση εξόδου της χώρας από το δημοσιονομικό αδιέξοδο δεν χρειάζεται απαραίτητα να περιοριστεί στο πολιτικό πρόγραμμα ενός μόνο κόμματος εξουσίας, αλλά μπορεί σε μια περίοδο περιορισμένου πολιτικού και οικονομικού χρόνου, να αξιολογηθεί από όλα τα πολιτικά κόμματα και κυρίως να αξιοποιηθεί από την ελληνική κυβέρνηση. Άλλωστε, κάθε νέο σχέδιο οικονομικής πολιτικής και κάθε εθνικός στόχος αποκτά αξία, μόνο όταν γίνεται πράξη.
Οι άνθρωποι της αγοράς ξεκάθαρα επιλέγουμε την αναπτυξιακή προοπτική, είμαστε δυνατοί και ικανοί να αντιμετωπίσουμε τα δύσκολα, αλλά θέλουμε από τον πολιτικό κόσμο να ακούμε την αλήθεια και να δούμε να τολμά μια δυναμική αλλαγή σχεδίου σωτηρίας της Ελλάδας με την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου Ι, πριν από την διαφαινόμενη υπογραφή του Μνημονίου ΙΙ».