Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ

                                                                                                             Ν. Μουδανιά 26/02/2012



                                                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΘΕΜΑ: Παραεμπόριο.



     Το παραεμπόριο είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει η αγορά της Χαλκιδικής κυρίως τους θερινούς μήνες αλλά και γενικότερα όλο το χρόνο. Χιλιάδες προϊόντα αμφίβολης προέλευσης και χαμηλής ποιότητας κατακλύζουν τους δρόμους και τις παραλίες της Χαλκιδικής, υπονομεύοντας την λειτουργία των νόμιμων στεγασμένων εμπορικών επιχειρήσεων.
     Αυτή η κατάσταση στερεί πολύτιμους πόρους απ’ το Ελληνικό Δημόσιο και ενισχύει μια αίσθηση εγκατάλειψης και ατιμωρησίας.
     Ο Εμπορικός Σύλλογος Ν. Μουδανιών, εκπροσωπώντας το μικρό και μεσαίο εμπόριο, έχει επανειλημμένως αναδείξει το σημαντικό αυτό πρόβλημα.
     Δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός ότι ο τζίρος του παραεμπορίου σ’ όλη την Ελλάδα σύμφωνα με το Ο.Ο.Σ.Α., υπολογίζεται ετησίως στα 25 δις ευρώ, που στερούν απ’ τα Δημόσια ταμεία έσοδα ύψους 9δις ευρώ από το Φ.Π.Α, δασμούς και ασύλληπτη φορολογητέα ύλη.
     Οι απόλυες θέσεων εργασίας ασφαλιστικών εισφορών και λουκέτων που προκαλεί το λαθρεμπόριο, αλλά και η αιμορραγία του παραεμπορίου υπολογίζεται ότι ξεπερνά το 10% του Α.Ε.Π.
     Ο αγώνας για την στήριξη του εμπορίου, πρέπει να είναι συνεχείς και χωρίς συμβιβασμούς.

Καλούμε όλες τις κοινωνικές, τις πολιτικές και γενικά όλες τις δυνάμεις του τόπου μας να στηρίξουν τις προτάσεις μας για την πάταξη του λαθρεμπορίου και του παραεμπορίου, καθώς και τους Έλληνες καταναλωτές «να μην πετάνε τα χρήματά τους στο δρόμο»      



                                                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                     ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ  ΔΑΜΑΣΚΟΣ