Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

΅Λειτουργία των καταστημάτων μια επιπλέον Κυριακή΅

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Τον τελευταίο καιρό έχουν αναπτυχθεί διάφορες συζητήσεις σχετικά με την ενδεχόμενη λειτουργία των καταστημάτων την  Κυριακή,  12 Δεκεμβρίου 2010. Η ΕΣΕΕ διερεύνησε αντιπροσωπευτικά τις προθέσεις ορισμένων εμπορικών οργανώσεων-μελών της, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Εμπορικών Συλλόγων τάσσεται κατά της σχετικής πρότασης.
Οι λόγοι είναι οι εξής:
·        Η πλειοψηφία εκφράζει την επιφύλαξή της ότι, κάτι τέτοιο μπορεί να αποτελέσει την απαρχή μιας γενικευμένης λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.
·        Οι Ομοσπονδίες και οι Εμπορικοί Σύλλογοι-μέλη, επιμένουν στην πάγια θέση της ΕΣΕΕ, περί μη συναίνεσης σε διεύρυνση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, πέρα από τις ήδη θεσμοθετημένες.
·        Πιστεύουν βάσιμα ότι, η προτεινόμενη λειτουργία δεν θα βοηθήσει καθόλου τις επιχειρήσεις, δεδομένου ότι η 12η Δεκεμβρίου είναι νωρίτερα από τη συνήθη έναρξη του εορταστικού ωραρίου.
·         Με βάση σχετικές επαφές μας, με τις οργανώσεις των εργαζομένων, αναμένονται έντονες αντιδράσεις και από την δική τους πλευρά, οι οποίες θα ακυρώσουν στην πράξη την όποια (αμφισβητούμενη) ωφέλεια θα έχει το μέτρο, ενώ θα επιφέρουν και αρνητική δημοσιότητα.
Κατόπιν αυτών, η ΕΣΕΕ εμμένει στην πάγια θέση της και τάσσεται υπέρ της μη ανακίνησης του θέματος για περαιτέρω λειτουργία των καταστημάτων μια επιπλέον Κυριακή το Δεκέμβριο.