Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΔ


Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει, με το «Πρόγραμμα επιχορήγησης
200.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης με επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών, για τη διατήρηση τουλάχιστον 400.000 θέσεων εργασίας, σε επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα» του ΟΑΕΔ , δίνεται στους εργοδότες του ιδιωτικού τομέα η δυνατότητα επιχορήγησης του μη μισθολογικού κόστους, που αντιστοιχεί στις μηνιαίες εργοδοτικές εισφορές εργαζομένων τους. Οι επιχειρήσεις που ήδη εντάσσονται στο πρόγραμμα, επιχορηγούνται για το 50% των εργαζομένων που απασχολούν – και για μέχρι 80 άτομα –, με την προϋπόθεση να διατηρήσουν ίσο τουλάχιστον αριθμό μη επιχορηγούμενων εργαζόμενων για όλη τη διάρκεια του προγράμματος, ήτοι 18 μήνες.

Σύμφωνα με την ιδρυτική Κοινή Υπουργική Απόφαση του Προγράμματος, οι υπαγωγές στο πρόγραμμα μπορούν να γίνουν έως τις 31-12-2010, πλην όμως η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων μπορεί να λήξει νωρίτερα, όταν καλυφθούν οι διαθέσιμες θέσεις, μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος αιτήσεων. Επειδή δε, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, εκδηλώνεται τεράστιο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα, με αποτέλεσμα να κατακλύζεται ο ΟΑΕΔ από αιτήσεις, είναι απόλυτη ανάγκη να έρθετε αμέσως σε επαφή με τα μέλη σας και να τους συστήσετε να υποβάλλουν αιτήσεις όσο γίνεται πιο γρήγορα, αλλιώς δεν θα προλάβουν την κάλυψη των θέσεων.

               Υπενθυμίζεται ότι, για να υπαχθεί μία επιχείρηση στο πρόγραμμα:

* Υποβάλλει σχετική αίτηση
*Δεν θα πρέπει να εμφανίζει μείωση προσωπικού κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την αίτηση υπαγωγής. Στην μείωση συμπεριλαμβάνεται και η οικειοθελής αποχώρηση μισθωτού.
*Οι ωφελούμενοι εργαζόμενοι πρέπει είτε να ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό και να συνεχίσουν να εργάζονται με καθεστώς πλήρους απασχόλησης, τουλάχιστον για 18 μήνες από την έναρξη του προγράμματος ή να εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου με την προϋπόθεση επέκτασης των εργασιακών τους σχέσεων μέχρι τη λήξη του προγράμματος.

Στη διαδικασία περιλαμβάνονται τα ακόλουθα βήματα:

1. Υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης υπαγωγής (αναρτημένης στο www.oaed.gr)στο ΚΠΑ ή ΚΠΑ2 της περιοχής της επιχείρησης. Σε περίπτωση μη πρόσβασης στο διαδίκτυο, η υποβολή μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω ΚΠΑ ή ΚΠΑ2.
2. Υποβολή Υπεύθυνης Δήλωσης, βάσει προτύπου αναρτημένου στην ίδια ιστοσελίδα, στην οποία θα βεβαιώνεται, μεταξύ άλλων, ο αριθμός του απασχολούμενου προσωπικού.
3. Προσκόμιση, εντός 5 ημερών, έντυπων αντιγράφων της αίτησης και της Υπεύθυνης Δήλωσης στο ΚΠΑ ή ΚΠΑ2.