Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ


                                                                                     Ν. Μουδανιά 6/03/2012


Προς:
μέλη εμπορικού Συλλόγου Ν. Μουδανιών

ΘΕΜΑ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

            Την περασμένη Παρασκευή, 24 τρέχοντος και μετά μεγάλη αναμονή, εκδόθηκε η απαιτούμενη από το ν. 4038/2012 διευκρινιστική απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών (ΠΟΛ 1047/24-2-2012), με την οποία δόθηκε η δυνατότητα στους οφειλέτες του Δημοσίου να ρυθμίσουν και να εξοφλήσουν τα χρέη τους προς αυτό.
            Ωστόσο, για την υπαγωγή στην συγκεκριμένη ρύθμιση των οφειλετών που ήθελαν να εξοφλήσουν το χρέος τους σε άνω των 24 δόσεων, η συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση προέβλεπε την υποβολή έως και 10 διαφορετικών δικαιολογητικών και πιστοποιητικών, το αργότερο μέχρι 29 Φεβρουαρίου, δηλαδή σήμερα! 
Όπως είναι αυτονόητο, διαμαρτυρηθήκαμε άμεσα και έντονα προς το Υπουργείο Οικονομικών, με το επιχείρημα ότι θα μείνουν εκτός ρύθμισης χιλιάδες συνάδελφοί μας και το Δημόσιο θα αποστερηθεί, σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, σημαντικών κεφαλαίων από την κάλυψη των χρεών. 
Το Υπουργείο Οικονομικών δέχθηκε τα λογικά επιχειρήματά μας και ανακοίνωσε, μέσω του συνημμένου Δελτίου Τύπου, την παράταση της σχετικής προθεσμίας έως 30 Μαρτίου, συμπεριλαμβάνοντας μάλιστα στις υπό ρύθμιση ληξιπρόθεσμες οφειλές ακόμη και αυτές που γεννήθηκαν την 29η Φεβρουαρίου 2012.
            Παρακαλούμε να γνωστοποιήσετε την παρούσα στους Εμπορικούς Συλλόγους μέλη σας.
 Εκ του Συλλόγου