Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ SOS

                                                                                                                           Ν. Μουδανιά 26/03/2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Εμπορικός Σύλλογος Ν. Μουδανιών κατόπιν και της έρευνας που πραγματοποίησε για την πορεία των λουκέτων στην αγορά των Ν. Μουδανιών νοιώθει την υποχρέωση να σας καταθέσει την οικτρή διαπίστωση της φθίνουσας πορείας των Μμε κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.
Η μικρή επιχείρηση ματώνει και εκπέμπει SOS σε μια αγορά παγωμένη με αυξανόμενα λουκέτα και με την απουσία οποιασδήποτε ρύθμισης για την χρηματοδότηση αυτής της αγοράς. Και ενώ δεν υπάρχει κανένα στοιχείο, που να μπορεί να διαμορφώσει την ελπίδα, ότι μπορούμε να έχουμε αναστροφή της ύφεσης. η συγκυβέρνηση (με τον αρμόδιο υπουργό)  αγνοεί την αγορά, όταν μάλιστα αυτή η αγορά σπουδαιολογείται ως η καρδιά της Ελληνικής οικονομίας, αλλά και ως σημαντικό μέγεθος για την λειτουργία και αποτελεσματικότητα σε ότι αφορά τα έσοδα του Ελληνικού δημοσίου.

ΑΡΑΓΕ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ  Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ;
Αισθανόμαστε πως όχι, κι αυτό γιατί ποτέ δεν υπήρξαμε κομμάτι των πελατειακών  σας σχέσεων, προσφέραμε στον τόπο και δεν συμμετείχαμε στην διαφθορά, δεν τα «φάγαμε μαζί», γι’ αυτό και η εξαφάνιση μας είναι στόχος σας.
ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ πως κάθε επιχείρηση που κλείνει έρχεται να προσθέσει κι άλλους ανέργους σε μια ανεργία που καλπάζει και ξεπερνά με βάση τα επίσημα στοιχεία το 21%. Και δεν υπολογίζονται στο ποσοστό αυτό οι εργαζόμενοι της 1 ώρας την εβδομάδα ή  οι μικροεπαγγελματίες, που όταν κλείσουν την επιχείρηση τους δεν εντάσσονται σε καμιά κατάσταση ανέργων. Τώρα που τελείωσε το ρουσφέτι των προσλήψεων στο Δημόσιο που κατέστρεψε την χώρα, τι θα κάνετε με την ανεργία; Και μη βιαστείτε να μιλήσετε για υπερεπαγγελματισμό. Μαξιλάρι απορρόφησης της ανεργίας υπήρξε η μικρή επιχείρηση για όσους δεν είχαν σχέση μαζί σας.

ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ;
Υπάρχει ένα ΕΣΠΑ σε βαθιά ύπνωση, με 17% στην καλύτερη περίπτωση απορρόφησης. Πώς είναι λοιπόν δυνατόν να ελπίζει ο οποιοσδήποτε, - με ένα ΕΣΠΑ σε μακάρια ύπνωση - να υπάρξουν κάποιες επενδυτικές διαδικασίες, προκειμένου να κινηθεί έστω στοιχειωδώς η λειτουργία της οικονομίας έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η ύφεση;

Ο Ελληνικός λαός φορτώνεται κάθε μέρα και νέα βάρη. Βάρη άδικα και άνισα (πληρώνοντας  την ανικανότητα, τον ωχαδερφισμό και τη διαφθορά του πολιτικού σας συστήματος), με την μικρή επιχείρηση να δέχεται σφυροκόπημα από την άνιση επιβολή φόρων, αύξησης εξόδων αλλά και τραγικής μείωσης του τζίρου της.
Δεν εφαρμόζεται η καθιέρωση του φορολογικού πόθεν έσχες και δεν είναι δυνατόν με την φοροκλοπή, φοροδιαφυγή, παρεμπόριο να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που είναι συσσωρευμένα στον τόπο.
Η αύξηση του ΦΠΑ δοκιμάστηκε και απέτυχε. Οι συνεχείς αυξήσεις της έμμεσης φορολογίας,  από την μια είναι ο εύκολος τρόπος να ισοπεδωθεί η φοροδοτική ικανότητα της μικρής επιχείρησης και του ανήμπορου πολίτη φυσικά,  και από την άλλη δεν υπάρχει κανένας έλεγχος και παρέμβαση στα καρτέλ, που καθημερινά αυξάνουν τις τιμές των ειδών πρώτης ανάγκης και εξαθλιώνουν το νοικοκυριό και την καταναλωτική ικανότητα του πολίτη.
Μέχρι το τέλος του 2012 περιμένουμε,  αν δεν συμβούν οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν, να βάλουν λουκέτο 200.000 μικρές επιχειρήσεις. Τι θα γίνει με αυτούς τους ανθρώπους, πώς θα ζήσουν; Χωρίς ιατρική περίθαλψη, χωρίς ταμείο ανεργίας και υπερχρεωμένοι,  αφού απουσιάζει εντελώς ένα κοινωνικό δίχτυ προστασίας.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΤΩΝ ΤΟΥΣ;
Είναι επιτακτική και κοινωνική ανάγκη για την υποστήριξη των επιχειρήσεων. Οι τράπεζες να υποχρεωθούν να προσέλθουν σε προγραμματική σύμβαση για την λήψη μέτρων, που θα ανακουφίσουν από την τοκογλυφική θηλιά την επιχειρηματικότητα (περίοδος χάριτος για μη καταβολή τόκων και κεφαλαίου, για μειώσεις επιτοκίων, παράταση συμβατικής διάρκειας δανείων, δάνεια για τα οποία έχει αποπληρωθεί το κεφάλαιο συν ένα εύλογο κέρδος να διαγράφονται).

Έχετε μια ευκαιρία να μας απαντήσετε για τις προθέσεις σας, να σταθείτε δίπλα στην μικρή επιχείρηση της κοινωνίας που σας αναδεικνύει και προσφέρει στο τόπο σας και να πάρετε θέση:

«ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ
Η
 ΜΕ ΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ ;»



 


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΑΜΑΣΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ                                                           ΔΕΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ